Историјат

Клуб је велики колико му је велика историја.

Историјат

Прво спортско друштво у Љубићу под именом “Љубићски спортски клуб – Полет” основано је 1. маја 1937. године у тадашњој Колској радионици, а њен радник Милун Лапчевић (1918-2000) постао је први секретар и први капитен (после рата истражни судија, а од 1978. до 1982. председник ФСС), док се као активисти помињу Димитрије Плазинић, Страин Лапчевић, Средоје Ковачевић, Милојко Дамјановић, Војислав Васиљевић, Пантелија Пане Ковачевић.

Због очигледног утицаја напрених идеја на окупљању младих људи, начелник полиције је више пута позивао на саслушање поједине функционере друштва. У тим годинама ЉСК- Полет игра утакмице против Борца, Јединства и Железничара.

Клуб је након рата обновљен 1946. године. Фудбалери су сами уредили терен за игралиште на имању Премислава Златића између насипа железничке пруге и бивше Мишовића фабрике, недалеко од Љубићког дома.

0

Година историје

Историјат

Почетком 50-их година активности клуба слабе, а Полет оживљава средином 70-их година када је за председника изабран Дмитар Мандић, а за тренера Средоје Ђокић – Келе.

Утакмици се играју на Рацковића ливади (иза данашње улице 1300 Каплара) при чему се посебно ангажују Мирослав Дакић, Гојко Ковачевић, Добривоје Радивојевић, Радојко Павловић… Године 1980. Полет се скрашава на данашњој локацији (улица Алексија Миленковића), а имање је било од фамилија Павловић и Стефановић и почињу “златне године”.

У двомечу са Липом из Новог Пазара изборен је пласман у Српску лигу. Био је све бољи рад са пионирима и омладинцима, а за успешан развој клуба заслужан је, у то време један од бивших играча, Предраг Теофиловић. Почетком 90-их својим активностима се истичу: Павле Обрадовић, Раде Ковачевић, Миленко Костић, Милован Ђоковић, Томислав Савић, Ђорђе Божић, Владан Николић, Предраг Миливојевић, Милан Ђуракић, Милутин Тодоровић, Милорад Кићановић и Милорад Стевановић.

0

Година историје

Историјат

У сезони 2001/02. постигнут је највећи успех, пласман у Другу савезну лигу, када се игра са Борцем, Слободом из Ужица, Јавором, Ремонтом и Новим Пазаром.

Милорад Кићановић се због болести повлачи од 2008. до 2010. године, а клуб воде Душимир Дуле Вуловић, Милун Кузмановић и Владимир Радовановић. Неки од играча из те генерације били су: Врцаловић, Савић, Глигоријевић, Вучетић, Игњовић, Јоксић, Вјетровић, ОСтојић, а тренер је био Душан Вуловић. Од 2010. године клуб је успешан члан Српске лиге Запад, а пуних 9 година тренер је Владимир Станисављевић, предводник генереције која ниже успехе, док су неки од играча били Вељовић, Кнежевић, Которчевић, Ковачевић, Чабаркапа, Јовановић…

Друго место у Српској лиги Запад освојено је 2014. године. Председник клуба био је Предраг Миливојевић, потпредседници Милан Мића Јовановић и Милорад Стевановић, секретар Милован Ђоковић, тренери Бранко Божовић, Зоран Маричић. 

0

Година историје

Историјат

Највише утакмица и голова у богатој историји клуба одиграо је и постигао је Славиша Трипковић Триле (16 сезона). Он је жива легенда клуба.

Боје Полета бранили су бројни талентовани фудбалери који су потом настављали каријеру у чачанском Борцу и другим клубовима: Душан Гавриловић Чворо, Драган Аћимовић, Живорад Јелић, Душко Драгићевић, Жељко Ковачевић, Петар Терзић, Иван Ђоковић, Зоран Пирго Костић, Нешовић, Боранијашевић, Лазар Обрадовић…

У Љубићу данас на модерном стадиону успешно тренирају млађе категорије и први тим са јединственом жељом оснивача клуба да дружење, спортски дух и Полетова младост достојно репрезентује Љубић.

0

Година историје